Gezinstherapie

Worstelen jullie met het gedrag of de emoties van (één van) de kinderen?

Misschien is er boosheid, angst of somberte en zoek je als ouder(s) hoe je hiermee om kan gaan? 

Hebben jullie een samengesteld gezin en geeft dat spanning thuis?

Of heb je volwassen kinderen waarmee je een betere relatie zou willen?

Gezinstherapie geeft ruimte om samen met je kind(eren) te ontdekken wat belangrijk voor jullie is en geeft ruimte aan de zorgen die er zijn. Dat doen we op een speelse manier, met aandacht voor de verbinding die er is. Zodat er helpende veranderingen kunnen komen, die rust, ontspanning en verbinding brengen.   

Gezinstherapie Almere en 't Gooi

Zorgen begrijpen in de context

Bij gezinstherapie wordt niet alleen gekeken naar de zorgen die er zijn bij het kind, maar ook hoe we de zorgen kunnen begrijpen in de context van het gezin. Dat helpt om de zorgen beter te begrijpen én om een duurzame verandering te maken. Dit betekent dat iedereen welkom is, maar niet dat iedereen verplicht is. Ik kies samen met het gezin een mengvorm van gezamenlijke en individuele gesprekken, die aansluit bij de behoefte van het gezin.

Gevoeligheid als raadgever

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik als kind mijn gevoeligheid de ruimte gaf in kleine hoekjes waar ik samen met mijn knuffels speelde. Het was te spannend om mijn gevoeligheid ook in contact te laten zien. Als therapeut is het mijn passie om ruimte en veiligheid te organiseren zodat gevoeligheid er mag zijn, en ontmoet kan worden. Omdat juist in onze gevoeligheid zoveel wijsheid schuilt. En onze gevoeligheid ook ontmoet wil worden zodat het onze raadgever kan zijn.

Methodiek

Dat doe ik aan de hand van methodieken uit de narratieve en hechtingsgerichte gezinstherapie en door gebruik van opstellingen op tafel. Samen gaan we op zoek naar wat nog niet verteld is maar wat wel van waarde is. Dat doe ik graag met mensen en gezinnen die de moed hebben zich kwetsbaar op te stellen en nieuwsgierig zijn, en meer van zichzelf en de ander willen ontdekken. Kortom voor mij zijn sensitiviteit en nieuwsgierigheid belangrijke kwaliteiten om samen verder te komen.


Wat anderen zeggen over gezinstherapie bij Hilde

'Hilde is an amazing therapist with a warm and gentle approach towards children. She is a deeply kind, caring and mindful person, with a genuine love for children and people in general. She provides a safe place where children can be themselves through play therapy and many other creative and original methods. Hilde provided reassurance, support and guidance not only to my daughter, who was struggling at school, but also to me and my husband. She offered lots of different customized resources for both parents and children to use outside counseling. She also always went the extra mile to communicate with my daughter’s teachers, provide written reports for different outlets, and check on my daughter’s wellbeing and progress.

I’m really grateful for the change Hilde made in our life.'

'Hilde heeft ons als gezin inzicht gegeven in hoe wij met elkaar communiceren. Iedereen voelde zich veilig en gehoord. Door de juiste vragen te stellen, creëert Hilde ruimte zodat wij in alle rust kunnen reflecteren en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Daardoor realiseerden wij ons welke patronen er zijn, hoe die ontstaan zijn en hoe we die kunnen veranderen door echt naar elkaar te luisteren. Ze heeft ons geleerd om te durven voelen en de dialoog binnen ons gezin versterkt. Wij plukken daar nog steeds de vruchten van. Daarnaast heeft Hilde onze zoon de juiste tools aangereikt om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ze gebruikte creatieve middelen, bijv. tekenen en spelletjes om het gesprek aan te gaan. Het is heel fijn om te ervaren dat hij dit begreep en hij wat hij geleerd heeft ook toepast in verschillende situaties. 

Wij zullen zeker bij Hilde aankloppen als er iets in ons gezin speelt. Wij zijn allemaal blij dat we om hulp en reflectie gevraagd hebben. Het heeft onze band met elkaar versterkt. 

En niet geheel onbelangrijk volgens onze zoon: ze heeft ook lekkere thee :)' 

Bij Hilde voel ik mij altijd op mijn gemak, kan bij haar mij goed uiten. Ze luistert en voelt de diepe emoties. Ze toont empathie en legt goed uit waar bepaalde reacties/emoties vandaan komen. ontzettend blij met haar.


Boekentips

Vul onderstaand formulier in voor een vraag of gratis kennismaking